Equine Sensitive

Za vse po naravi občutljive konje in za vse tiste, ki so nagnjeni k intoleranci žitne hrane.
Description

Mešanica brez ječmena in melase, vsebuje posebno izbrane sestavine, ki preskrbijo vsa potrebna hranila za boljšo kondicijo, zdrav prebavni sistem in mirno obnašanje.
Dodson & Horrell Equine Sensitive je nov proizvod primeren za po naravi občutljive konje in tiste, ki so nagnjeni k intoleranci žitne hrane.

Equine Sensitive je narejen s posebno tehniko izrivanja. Prekuhan ječmen tako postane enostavno prebavljiv, v obliki podolgovatega briketa. Oblika briketa izboljša žvečenje ter kot taka koristi konjem, ki imajo težave oz. so nagnjeni k težavam s prebavo. Pri žvečenju se proizvaja slina, ki je naravni nevtralizator in pomaga pri zaščiti zgornjega dela želodca pred kislino ter pripomore k bolj zdravemu želodcu. Dodan je tudi kvas za dodatno podporo črevesju in za izboljšanje celotnega prebavnega sistema.

Sestavine, ki so velikokrat vzrok poslabšanja vzkipljivih konj, so iz te mešanice izključene. Energija izvira iz počasi se sproščujočih virov, kot sta sojino olje in pesni rezanci brez melase, ki pomagajo pri ohranjanju mirnega vedenja.

Za konje v lahkem do srednjem delu nagnjenim k mišičnim težavam, je priporočljiva dieta z visoko vsebnostjo vlaknin in olj ter nizko vsebnostjo škroba, način, kako pomagati pri nadziranju teže. Equine Sensitive dosega vse omenjene zahteve, hkrati pa vsebuje večje količine vitamina E in selena za dodatno podporo pri presnovi.

Equine Sensitive vsebuje večje količine olja in biotina za boljšo kožo in dlako ter s posebno formulo odstranjene sestavine, ki so pogosto povezane z omenjenimi težavami.Proteini
%
Olja
%
Vlaknine
%
Pepel
%
Vitamin A
iu/kg
Vitamin D3
iu/kg
Vitamin E
mg/kg
9,5 7,0 18,0 10,0 17,500 1,850 550