VSE KAR MORATE VEDETI O ZDRAVJU SKLEPOV

Zdravje sklepov je resnično pomembno ne le za uspešnost naših konj, temveč tudi za njihovo dobro počutje in kakovost življenja. Pri starejših konjih pogosto obravnavamo zdravje sklepov in v prehrano naših veteranov dodajamo dodatke, kot je glukozamin. Toda ali bi morali celo življenje podpirati zdravje sklepov?

 

Prvo vprašanje je, kaj so sklepi? Sklepi so področja, kjer se srečujeta dve ali več kosti. Večina omogoča gibanje, nekaj pa ne. Obstajajo tri glavne vrste sklepov; sinovialni sklepi, fibrozni sklepi in hrustančni sklepi.

 

Sinovialni sklepi so najpogostejši in ti omogočajo največ gibanja. Sinovialni sklepi so na voljo v različnih oblikah in velikostih, od krogličnih in grčastih v kolčnem sklepu, do tečajastih v kolenskem sklepu.

Preberi več

Zimske kolike – kako zmanjšamo tveganje pri svojem konju

 

Kolika je ponavadi največja nočna mora lastnikov konj. V zimskem času so naši konji pogosto izpostavljeni tveganju za nastanek nekaterih oblik kolik. 

Veterinarji čez zimo opažajo večjo pojavnost obstipacijske kolike oziroma zaprtja. Večina teh kolik nastane zaradi prebavne vsebine, ki obtiči v debelem črevo ali cekumu, najpogosteje v predelu upogiba medenice. Tam je ozek U-zavoj v  debelem črevesju, ki deluje kot ščipalka. 

 

Preberi več

Winter Health Mash

Topel zeliščni mash za podporo imunskemu sistemu in boljšo prebavo v času zimskih mesecev. 

Vsebuje mešanico olj za dodatne kalorije in spodbuja zdravo, svetlečo dlako. Brez ovsa in melase. Vsebuje Ameriški slamnik za imunski sistem in mešanico mete in koromača za podporo prebavnemu sistemu. 

Zlata pravila zimskega hranjenja

Kot lastnike konj, zima vrže vse vrste na nas - grozno vreme, zmanjšuje kakovost trave in omejeno pašo, kar lahko pomeni, da je ohranjanje zdravja in kondicije našega konja čez zimo zahtevna naloga.

 

Preberi več

Dengie 12 Okt

Hranjenje vlaknin - Je enostavno! 

 

Res je! Preverite te štiri preproste nasvete Dengie ekipe za prehrano, ki vam bodo pomagali, da bodo vlaknine v središču prehrane vašega konja!

Preberi več

Podkategorije