Dengie 12 Okt

Hranjenje vlaknin - Je enostavno!

Res je! Preverite te štiri preproste nasvete Dengie ekipe za prehrano, ki vam bodo pomagali, da bodo vlaknine v središču prehrane vašega konja!

Nasvet 1 - Najdite ravnovesje

Koliko trave lahko dobi vaš konj določimo z njegovim telesnim stanjem in koliko trave imate.

Če jo imate veliko in je telesna kondicija vašega konja ravno prav, je vse, kar morate storiti, zagotoviti vir vitaminov in mineralov za uravnoteženje njegove prehrane. Poskrbite, da vaš konj dobi uravnoteženo prehrano, ki je pomembna zato, ker v naši prsti primanjkuje mineralov, kot so selen in baker, kar pomeni, da rastlinam, ki rastejo na teh tleh, primanjkuje tudi njim. Kot rezultat, prehrana, ki temelji na krmi ne bo oskrbovala vašega konja z vsem kar potrebuje. Potreboval bo malo pomoči!

Kliknite tukaj, da se naučite kako oceniti stanje vašega konja

Nasvet 2 - Naredite si zalogo

Če nimate dovolj trave, kar je pogosto težava v zimskem času, potem boste morali konju zagotoviti seno, senažo ali seneni nadomestek kakršen je Dengie Hi-Fi Lite ali Hi-Fi Senior. Kot je razloženo v Nasvetu 1, če je teža vašega konja ravno prav, lahko hranite seno ali senažo po volji, samo ne pozabite dodati balanserja ali vitaminsko mineralnega dodatka, da bi nadoknadili pomanjkljivosti v krmi.

Nasvet 3 - Oskrba dobrih jedcev

Če je vaš konj eden tistih, ki lahko živi od svežega zraka - saj veste, zrak, ki je slučajno zelene barve! - je treba omejiti njegov dostop do paše in krme ali pa je zelo verjetno, da se bo zredil.

Seveda je potrebno veliko discipline in napora, da se prepreči nalaganje odvečne teže, še posebej, ker so bili zasnovani tako, da jedo večino časa, vendar je nujno, da to storimo za njihovo zdravje in dobro počutje.

Za te konje se uporabljajo nizko kalorične krme, kot je Dengie Hi-Fi Lite ali Hi-Fi Good Do-er. Hranjenje malo in pogosto je ključnega pomena za nadzor kalorij hkrati pa ohranjamo zdravje črevesja.

Kliknite tukaj za nasvete za konje, ki so nagnjeni k debelosti

Nasvet 4 - Pomagajmo “suhim preklam”

Če vaš konj potrebuje več kot trava in krma lahko zagotovita, potem naj bo hrana na osnovi vlaknin vaša prva izbira za polaganje v krmilnik.

Vlaknine vsebujejo veliko počasi se sproščajoče energije in v kombinaciji z oljem, kot v Dengie Alfa-A olje, ustreza ravni energije, ki jo najdemo v krmnih mešanicah na osnovi žit za konje v srednje težkem delu, vendar s približno 10-krat manj škroba! Nekatera vlakninasta hrana, kot je Dengie Healthy Tummy ima dodane vitamine in minerale, vendar še vedno lahko dodamo balanser, ki je primeren za vašega konja in to je vse, kar boste potrebovali.