Kako se spopasti s poletnim ekcemom?

Poletni, ponavljajoči se dermatitis ali bolje znan kot poletni ekcem, je boleče stanje, ki obolelega konja pogosto spravi v stresno situacijo...

Ta kronična bolezen sezonskega značaja se pojavlja med aprilom in novembrom, kadar so mušice in peščene muhe najbolj aktivne. Ugrizi teh insektov povzročajo alergične reakcije, ki izredno srbijo. Konj se zaradi tega nenehno praska, kar ga pripelje do vnetij in odebelitev kože ter do izgube dlak.

Najbolj smotrna rešitev za odpravo te težave je zaščita konja pred insekti. Konja vhlevite v času, ko so insekti najbolj aktivni. Pokrijte ga z lahko deko s kapuco proti mrčesu, uporabite spreje in preparate. Ti bodo konju pomagali v teh stresnih situacijah.


Vendar pa lahko konju pomagate še z dodatki k njegovi prehrani. Dodson & Horrell proizvod Itch Free je med zelišči ena izmed najpopularnejših mešanic. Zeliščna mešanica pomaga pri odganjanju mrčesa, preprečuje srbenje in zagotavlja olajšanje že poškodovane kože. Tudi česen, kot vsi vemo, vsebuje ostro aromo, ki se prenaša skozi pore. Vonj je odbijajoč za večino insektov in s tem odvrača njihove napade.