Zelišče meseca Februarja

Echinacea

 

V  zimskem času želimo pomagati našim konjem, ki se srečujejo s stresom, ki ga prinese ta letni čas. Daljše ure v hlevu , zmanjšan čas na pašnikih/ izpustih in malo ali nič trave, lahko vse privedejo do obremenitve njihovega imunskega sistema.

Preberi več

Zlata pravila zimskega hranjenja

Kot lastnike konj, zima vrže vse vrste na nas - grozno vreme, zmanjšuje kakovost trave in omejeno pašo, kar lahko pomeni, da je ohranjanje zdravja in kondicije našega konja čez zimo zahtevna naloga.

 

Preberi več

Zimske kolike – kako zmanjšamo tveganje pri svojem konju

 

Kolika je ponavadi največja nočna mora lastnikov konj. V zimskem času so naši konji pogosto izpostavljeni tveganju za nastanek nekaterih oblik kolik. 

Veterinarji čez zimo opažajo večjo pojavnost obstipacijske kolike oziroma zaprtja. Večina teh kolik nastane zaradi prebavne vsebine, ki obtiči v debelem črevo ali cekumu, najpogosteje v predelu upogiba medenice. Tam je ozek U-zavoj v  debelem črevesju, ki deluje kot ščipalka. 

 

Preberi več

Winter Health Mash

Topel zeliščni mash za podporo imunskemu sistemu in boljšo prebavo v času zimskih mesecev. 

Vsebuje mešanico olj za dodatne kalorije in spodbuja zdravo, svetlečo dlako. Brez ovsa in melase. Vsebuje Ameriški slamnik za imunski sistem in mešanico mete in koromača za podporo prebavnemu sistemu. 

Podkategorije