Blue Chip Dynamic

Za vse konje in ponije. Promovira prožne in gibčne sklepe.
Description

Vsak briket vsebuje

Glukozamin HCL

Glukozamin je pomemben in uspešen predstavnik pri podpori zdravih sklepov. Glukozamin je nujno potreben za metabolizem hrustanca in za obnovo veznega tkiva v in okoli sklepov. Potrebuje se ga pri nastajanju sinovijske tekočine, je sklepni naravni lubrikant in zagotavlja kocke za grajenje, ki so potrebne pri popravilu poškodb, ki so nastale zaradi obrabe in trganja ter naravnega staranja. 


Organski MSM (Methyl-sulphonyl-methane)

Dynamic ima prednost v močni sinergiji med glukozaminom in MSM. Naš organski, bio dostopen MSM zagotavlja graditelje za proteine, vitalen za popravilo tetiv in ligamentov. Proteini so ključnega pomena pri nastajanju hrustanca in lahko pomagajo pri okrevanju mišic in povečajo cirkulacijo..  
.
Olja

Večerna trobentica, laneno seme in soja: Olje Večerne trobentice je najboljši vir omega 6 za konje. Omega 6 je potreben pri nastajanju prostaglanditisa, ki je pomemben pri reakciji konja na poškodbo. Olje lanenega semena in soje je najboljši rastlinski vir omega 3 olj – idealen za prebavni sistem rastlinojedcev. Oba omega 3 in omega 6 olja delujeta kot lubrikanta za sklepe in zagotavljata maksimalno gibljivost.
.
Antioksidanti in bioflavenoidi

Vitamin C in E sta močna in pomembna vitamina z antioksidantnim delovanjem. Oba delujeta v sinergiji z encimi kot je peroksidaz, ki so naravni odstranjevalci prostih radikalov. Vitamin C igra pomembno vlogo pri nastajanju kolagena, pomembnega proteina v sklepih. Selenij je glavni antioksidant, ki pomaga pri imunskem odzivu sklepov in pri vzdrževanju in popravilu sklepnih tkiv. Meta nudi podporo sklepom, ki so ogroženi z obrabo in trganjem. Izvleček semena grenivke nudi podporo imunskemu odzivu sklepov in poveča gibljivost sklepov. 
.
Zelišča

Dynamic zeliščna formula vsebuje Yucco, bogat vir saponins, ki pomagajo negovati sklepe. Yucca so že stoletja uporabljali Indijanci, ko so skrbeli za sklepe svojih konj. 
.
Dodatek za kosti

Konji, ki potrebujejo dodatek za sklepe ponavadi potrebujejo tudi dodatek za kosti. Dynamic vsebuje: organski mangan – pomemben za nastajanje kosti, kalcij in fosfor – pravilno razmerje zagotavlja močne, goste kosti (14% kosti je narejene iz fosforja) in silicij, pomembna sestavina ki pomaga pri uporabi kalcija in pogosto manjka v konjskih krmnih mešanicah.